Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De zes voordelen van een Lodgetent

De dagen en weken voorafgaand aan de zomervakantie leveren vaak veel stress op. Er moet veel voorbereid worden, zowel thuis als voor op vakantie. Zeker wanneer je met je eigen tent op vakantie gaat of een ‘basic’ tent huurt op de bestemming, moet je met veel rekening houden omdat je niet het comfort en gemak hebt dat je thuis hebt. Je moet veel dingen meenemen vanuit huis omdat het niet in je eigen of gehuurde tent aanwezig is. De Lodgetent neemt al deze ongemakken weg, en daarmee ook een hoop voorbereiding. Deze glampingaccommodatie wordt steeds meer geliefd onder de families. Maar wat zijn nou de echte voordelen van een Lodgetent ten opzichte van een (gehuurde) ‘reguliere’ tent?

Bij aankomst ben je al klaar

Misschien voor de hand liggend, maar dit is echt een groot verschil. Je komt aan, en de tent staat, elektriciteit werkt, de bedden zijn opgemaakt en de koelkast staat koud. Met je eigen tent is dit een heel ander verhaal. Daarvoor moet je goed je reis plannen en op tijd aankomen, want in het donker de tent opzetten is geen pretje.

lodge-tent-1

Eigen sanitair

De Lodgetenten hebben (meestal) een badkamer en een toilet. Hoe lekker is dat! Geen gedoe met het bekende wc-rol-onder-de-arm-over-de-camping verhaal, maar gewoon lekker in je eigen tent. Niet alleen fijn voor de kinderen, maar ook voor jou als ze opeens midden in de nacht een ‘situatie’ hebben. Je hoeft niet eerst drie lagen kleren aan te doen of een zaklamp te zoeken, nee, je kunt mooi in je warme tent blijven.

lodge-tent-eigen-sanitair

Volledig uitgeruste keuken

Super handig! Zo bespaar je veel ongemak én geld, want elke maaltijd van de dag uit eten is niet bepaald goedkoop. En dit betekent ook dat je in de tent kunt afwassen, koffie zetten of dingen wilt opwarmen in de magnetron. Ja, je bent nog steeds aan het kamperen, maar wél op een luxe manier!

’s Avonds blijft het lekker warm

Dankzij de houten vloer en de goede isolatie van de tenten, koelt het binnen in de tent lang niet zo snel af als in een ‘reguliere’ tent. Dus je hoeft ’s avonds niet met een lange broek en twee truien aan tafel een warm kop thee te drinken, maar gewoon lekker comfortabel in je korte broek zoals je de hele dag al hebt gedaan. Wil je het toch koeler hebben tijdens het slapen? Geen probleem, je ritst de ramen open en de koele lucht komt zo je tent binnen. Climate control op je vakantie, beter kan toch niet?

Goede bedden

Waar je in je eigen tent op een luchtbed slaapt, en in een gehuurde tent op een bed met een zo klein mogelijk matras om ruimte te besparen, is dat bij de Lodgetent totaal niet het geval. De bedden hebben heerlijke matrassen waarbij je de eerste nacht nadat je bent aangekomen binnen een paar minuten in slaap dommelt. Goed slapen is belangrijk op vakantie, dus deze luxe is ook zeker niet overbodig.

lodge-tent-binnen

Weinig voorbereiding

Het grootste voordeel van allemaal is het feit dat je veel minder hoeft voor te bereiden voor je vakantie. Alles staat al gereed in de Lodgetent dus het enige dat je nog zelf mee moet nemen zijn de kids, je kleding, en je humeur. Alles wat je vergeet, is ter plekke op te lossen. Alle gemakken zijn voorzien. Kampeer in luxe, en geniet!

Enthousiast geworden? Bekijk hier ons aanbod van Lodgetenten in Europa. 

Heb jij wel eens in een Lodgetent geslapen?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Lodgetent.nl