Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Glamping in een Lodgetent

Glamping: een samenstelling van de woorden ‘Glamour’ en ‘Kamperen’. Op het eerste gezicht is glamour, comfort en luxe misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan kamperen. Maar ouderwets je tentje opzetten, koken op een gaspitje en back to basic slapen op een matje is al lang niet meer de enige manier waarop je kunt kamperen. Glamping in een Lodgetent is slechts een van de vele manieren waarop je kunt genieten van luxe en comfort op een camping.

Kamperen in een Lodgetent

Glamping wordt meer en meer een begrip in de kampeerwereld. Een ideale manier van op vakantie gaan voor eenieder die houdt van de sfeer van de camping, maar ook gaat voor comfort. Een leuke manier van het beleven van een Glamping gevoel is een verblijf in een Lodgetent. Een Lodgetent is tent gemaakt uit stoer canvas en een stevig (houten) frame. Onder het canvasdoek vind je in ieder geval een complete keuken met een koelkast. Daarnaast zijn de slaapcabines voorzien van comfortabele bedden. In veel gevallen heb je ook nog eens de beschikking over een eigen sanitair.

Glamping in een Lodgetent kan in vele soorten en maten. Zo hebben we bijvoorbeeld de Airlodge: een lodgetent met twee verdiepingen! Klinkt de term Glamping je wel aangenaam in de oren, maar wil je het liever iets meer basic, kies dan voor een comfortabele safaritent. Een ruime tent die wel voorzien is van een eigen keuken en goede bedden, maar je nog net iets meer laat kamperen. Door de luifel helemaal open te klappen haal je het echte buitenleven de tent in. Als dat geen kamperen is.

Glamping in een Lodgetent: de perfecte combinatie

Het leuke aan Glamping in een Lodgetent is, is dat het natuurgevoel en de vrijheid behouden blijft. Zoals het woordt al zegt: een Lodgetent is gewoon een tent op een camping. Lodgetenten vind je op campings verspreidt door heel Europa. Van de populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk en Italië tot in Oostenrijk en Kroatië. Ook op eigen bodem kun je tegenwoordig al het glampinggevoel ervaren. Het fijne aan de camping is het landelijke gevoel. Verblijven tussen de bomen, of vlakbij de stad. Ook de vrijheid om lekker je eigen gang te gaan is een grote plus: je kookt wanneer jij wilt, ontbijt wanneer jij wilt en kiest je eigen dagbesteding. De kids kunnen heerlijk hun eigen gang gaan: naar de animatie, spelen in de speeltuin of het zwembad. Nieuwe vriendjes en vriendinnetjes worden snel gemaakt.Glamping in een Lodgetent is dus het beste uit twee werelden: kamperen en een hotelleven.

Pagina delen

Polvese - Lodgetent.nl
7

Polvese

Umbrië, Italië

  • Familiecamping
  • Aan het Trasimenomeer
  • Mooi heuvellandschap

De gezellige camping Polvese ligt te midden van het heuvelachtige groene hart van Umbrië direct aan het meer van Trasimeno. Een heerlijke familiecamping in de natuur!

9

Château le Haget

Familie Beerthuyzen, 18 november 2016

Lekker veel ruimte op de tentplaatsen!

Veel ruimte om te spelen, Ruime opzet tentplaatsen, niet op elkaar gepropt, maar lekker veel ruimte. mooie camping, lekker weer en mooie omgeving. Tips in de omgeving zijn de diverse kleine dorpjes met hun kastelen en abdijen.

Bezocht Château le Haget in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Lodgetent.nl