Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

In welke lodgetent verblijf jij?

Je hebt besloten om in een lodgetent te verblijven, maar dan zie je opeens dat er verschillende soorten zijn. Wil je graag in een cubelodge of een lodgesuite slapen? En wat is nou weer een airdreamer? In deze blog zal ik de verschillende soorten lodgetenten toelichten en jou helpen bij jouw keuze.

Lodgetent

We beginnen met de klassieke lodgetent, een soort huisje onder een tentdoek. In deze ‘tent’ kan heerlijk gekookt worden en je slaapt gewoon op een lekker matras. Je hoeft daarnaast niet over de camping met je handdoekje, want de badkamer staat hier ook gewoon in. De safarilodge lijkt erg op de klassieke lodgetent. Het verschil is dat het tentdoek aan de voorkant volledig opgerold kan worden, waardoor het net is alsof je buiten kookt. Ontzettend gezellig om vanuit de keuken met de rest op de veranda kan kletsen.

Romantisch overnachten

Op zoek naar een romantische accommodatie? Dan is de lodgesuite misschien iets voor jou. Deze is luxer dan een lodgetent en heeft een heerlijk tweepersoons hemelbed. En ‘s avonds lekker badderen in het ligbad maakt het helemaal relaxed. De zachte verlichting zorgt er al helemaal voor dat de romantische sferen naar boven komen. Ook een minilodge is ideaal voor een vakantie met z’n tweeën. Deze lodge is een stuk kleiner dan de lodgesuite, maar daardoor juist extra knus. Er zit hierdoor alleen geen badkamer in de lodge. ‘s Avonds geniet je romantisch van een diner bij kaarslicht op het houten terras.

In de wolken

Graag met je hoofd in de wolken, maar dan letterlijk? Kies dan voor een airlodge of een airdreamer. Deze type lodges bestaan uit twee verdiepingen, waarbij je op de bovenste verdieping slaapt. De badkamer en de keuken staan op de begane grond. En het verschil tussen de airlodge en de airdreamer? Bij de airdreamer krijg je meer het gevoel van kamperen terug. Je slaapt namelijk in tenten op de bovenverdieping. Kamperen, maar dan wel een stukje boven de grond en met de luxe van een eigen keuken en badkamer.

Comfort bij het kamperen

Het kampeergevoel willen behouden, maar wel graag met het comfort van een hotelkamer of stacaravan? Dan is een cubelodge of hybridlodge clever zeker iets voor jou. De cubelodge ziet er van buiten uit als een houten lodge, maar van binnen is het net een hotelkamer. Het tweepersoonsbed staat centraal, waaromheen de badkamer en de keuken zijn gebouwd. De hybridlodge clever biedt weer op een andere manier luxe. Het houten ontwerp heeft plaats voor 5 personen en ook zijn eigen badkamer. Er wordt bij deze lodge buiten gekookt, want de keuken staat op de grote veranda. Een beter buitengevoel kan je niet krijgen!

Na het lezen van dit blog zin gekregen in overnachten in een lodgetent, maar toch nog iets meer over de verschillende soorten lodgetenten willen lezen? Kijk dan onder het kopje Alle Lodgetenten op Lodgetent.nl.

Heb jij wel eens in een Lodgetent geslapen?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Lodgetent.nl