Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Zo maak je de mooiste vakantiefoto’s met je smartphone!

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone? Dat is vandaag de dag allemaal mogelijk dankzij de vele opties en goede camera’s waarover smartphones beschikken. Maar natuurlijk is er meer waar je rekening mee moet houden. Ik geef je enkele tips. Na het lezen van dit blog stuur jij met zekerheid die jaloersmakende vakantiefoto’s door naar familie en vrienden.

Kies de juiste telefoon

Een inkoppertje maar oh zo belangrijk wanneer je mooie vakantiefoto’s wilt maken met je smartphone. Met welke telefoon maak je die prachtige vakantiekiekjes? De keuze is reuze! Want de camera’s in smartphones worden beter en beter (gelukkig). Kies bijvoorbeeld voor een Samsung bij Telfort. Je hebt de keuze uit verschillende Galaxy modellen, die bekend staan om hun uitstekende camera. Zo beschikt de Samsung Galaxy J6 over een 16-megapixel camera aan de voorkant. Een selfie? Die was nog nooit zo goed want bij deze telefoon maak je ook je selfies met flits! Wel zo handig voor die perfecte foto bij zonsondergang.

Naast een Samsung Galaxy beschikken ook diverse iPhones over topcamera’s. Zo beschikt de iPhone X over een dubbele camera. Dit houdt in dat je altijd haarscherpe foto’s maakt met diepte. Daarnaast herkennen iPhones gezichten waardoor je de mooiste portretfoto’s schiet.

vakantiefoto's maken met je smartphone

Zoom niet in

Verschillende smartphones maken goede foto’s maar er is één ding waar geen enkele smartphone over beschikt: een goede lens. Logisch ook, want smartphones zijn hier te klein en compact voor. Loop daarom altijd naar je objecten toe zodat je niet hoeft in te zoomen. Wanneer je de zoom wel gebruikt zul je merken dat de foto’s korrelig worden en je hier eigenlijk niets meer mee kunt.

Voorkom beweging en stabiliseer je camera

Voor wie vaker foto’s met zijn smartphone maakt herkent vast dat het soms lastig kan zijn om je telefoon stil te houden. Toch komen de mooiste foto’s tot stand wanneer je je camera stabiliseert. Een goede manier om dit te doen is natuurlijk om een statief te gebruiken. Heb je deze niet? Zorg er dan voor dat je je smartphone met beide handen vasthoudt en je je ellebogen tegen je lichaam aandrukt.

vakantiefoto's maken met je smartphone

Maak gebruik van de witbalans

Elke smartphone heeft de optie witbalans waarmee je gemakkelijk en snel kunt instellen of bijvoorbeeld de zon schijnt of het juist bewolkt is. Maak je binnen een foto? Dan kun je zelfs kiezen voor de optie TL licht. Voor meer informatie over witbalans lees je hier een verhelderende uitleg.

Maak meerdere foto’s achter elkaar

Zeker wanneer je foto’s maakt van personen is dit een van de beste tips ooit. Geposeerde foto’s zijn vaak toch een stuk minder leuk dan spontane foto’s. Wanneer je een reeks foto’s maakt terwijl je de persoon die je fotografeert vrij laat kom je tot de mooiste resultaten. Verschillende telefoons bieden de optie om met één klik op de knop zelfs meerdere plaatjes te schieten.

Heb jij wel eens in een Lodgetent geslapen?

Word ook blogger »

« Terug naar overzicht

Lodgetent.nl